در اين نشست «محمدحسين فرهنگي» درباره زنده ياد «سيدباقر آيتاللهزاده شيرازي»، فرهاد نظري درباره «مرمت تاريخچه دامغان؛ دگرگوني طرح و چهره مسجد»، «محمدرضا ملکلو» درباره «مستندسازي و تهيه طرح حفاظت و مرمت ايوان غربي تخت سليمان (ايوان خسرو)» و «فرهاد تهراني»، «آتوسا مهرتاش» و «فاطمه دوار» درباره «ايران در زمان پاسکاکست» سخنراني کردند.
«سيدباقر آيتاله زاده شيرازي»، فرزند سيدمحمدحسين و از نوادگان ميرزاي شيرازي است که در سال 1315 در نجف اشرف در خانوادهاي روحاني متولد شد.
شيرازي بنيانگذار مرمت علمي بناها، آثار و محوطههاي تاريخي در ايران است. وي در طول حيات خود، طرح و اجراي احيا و مرمت صدها بنا و محوطه تاريخي در کشور را به عهده داشت و نقش موثري در مطالعات تاريخ معماري ايران، اشاعه دانش مرمت در کشور و تربيت نيروي انساني متخصص در اين زمينه بود.
معاون اجرايي و قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي کشور، عضو هيات موسس و رئيس موسسه فرهنگي ايکوموس ايران، وابسته به شوراي بينالمللي بناها و محوطهها وابسته به يونسکو، از بنيانگذاران سازمان ميراث فرهنگي کشور، عضو پيوسته فرهنگستان هنر، عضو شوراي فني سازمان ميراث فرهنگي کشور در کارنامه فعاليتهاي او ديده ميشود.
از وي به عنوان چهره ماندگار عرصه معماري، مرمت و حفظ آثار تاريخي در سال 1380 تجليل شد و چهره برگزيده فرهنگستان هنر در سال 1385 معرفي شد.
زنده ياد شيرازي بعد از بيش از 40 سال تلاش براي حفظ و احياي هويت ديني و ملي ايران در روز بيست و هشتم مردادماه 1386 به ديار باقي شتافت.
122/
انتهای پیام/